2012. június 27., szerda

Csirke Korma (Paleo) recept


fél kg csirkemell
4 gerezd fokhagyma
1 kg sárgarépa
20 dkg kókuszreszelék
2-3 paradicsom
fél TV paprika
2 ek Fiddes Payne Korma Curry Powder (lelőhelye abc visszafele olvasva)
1 tk fahéj
1 ek nyírfa cukor
4 db aszalt füge (mazsola nem volt itthon)
só ízlés szerint

Csinálhatnánk lecsó alapot neki, de a paprika kesernyéssé tenné és a sok hagyma nem kívánatos haspuffadást eredményezne... így én a 4 gerezd fokhagymára esküszöm.

A lereszelt sárgarépát, a felszeletelt fokhagymát, a kókuszreszeléket, a felszeletelt paprika-paradicsom combót, a felszeletelt fügét egy serpenyőbe beletesszük és vízzel felengedjük hogy éppen ellepje. Majd 20 percig főzzük. Ha elfőtt a víz ne felejtsük el pótolni.
Amikor puhára főtt a répa levesszük a tűzről és várunk míg egy kicsit kihül. Előkapjuk a kéziturmixot és adunk a szájának! Amikor az álaga már szószra haszonlít beleteszük a csirkemellcsíkokat + fűszereket + sót + nyírfacukrot és lassan főzzük kb. 15-20 percig, míg a csirkehús ki nem fehéredik. Ha már fehér, akkor fogyasztható állapotba került.
Én leginkább zöldség salival szoktam, de rizzsel is nagyon finom.

Bűntudatmentes ízorgazmust mindenkinek! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése