2012. június 26., kedd

"- Who's reading this blog? 
- People. People are reading it, I'm sure. 
- Well, it's something you decided to do, and you can decide not to, and not one single person's gonna mind."
/Julie and Julia c. filmből/


Nah igen. Lehet hogy saját magamnak fogom ezt a blogot írni, de az is lehet, hogy lesz olyan ember, aki hasonló cipőben jár és keresi azt a bizonyos támaszt, amivel sikerülne átlendülni azon a holtponton, ami az egészséges életmód kapujához vezet... te jó ég ez milyen marketing-szagú lett!
Nem hiszem, hogy valaha én leszek a sportos élet kimagasló hírnöke. Ezt a posztot már jó páran szétkapták.
Sőt az sem kizárt, hogy nem fogok olykor-olykor elcsábulni egy fagyira vagy ételre, amit a testem kíván... és nem a szemem.Egy valami biztos. Ha csak egy picit is tudok valakinek segíteni túlélni a mai világot jó testben és normális hozzáállással, akkor már megérte. Miért is húzok párhuzamot e két emberi tényező közé?
"Ép testben ép lélek" ahogy a mondás tartja. Hiszen ha nem teszel rendet a fejedben, akkor fölösleges elvárás a lelkedtől és testedtől, hogy kövesse a "parancsaidat".
Sokat írhatnék az elmúlt 4-5 évről, hogy milyen betegségben szenvedtem, az érzésről, amikor 2010 decemberében 55 kilósan néztem ki a kórház ablakán reménykedve, hogy az csak egy rémálom és ugye nem sokára fel fogok ébredni... de inkább hagynám a magyar szociális kódot.
Ez a blog nem arról fog szólni, hanem a jelenről.
Hogy mi van most és hogy mi lesz, akkor ha ezt és ezt itt és most megteszem.


Szóval a lényeg: ki fogok próbálni egy-egy sportot, minden hónapban. Írni fogok a tapasztalataimról. A "hogy érzem magam" filozófálásától kezdve a "mit látok a mérlegen" és "mit jelez a mérőszalag" élménybeszámolóig minden lesz.
Nem fogok gügyögni senkinek, hogy csinálja velem, meg hogy jó lesz neki, meg stb.
Ez a blog olyan embereknek lesz írva, akik már bizonyítottak önkontroll terén, ahogy én is tettem az elmúlt egy évben, hogy meggyógyuljak.
Innen is a blog neve... nincs kifogás! GÉP VAAAAGY!!
Hogy megkíméljem a céltudatos közönséget, a lelkizést külön fejezetként fogom megjeleníteni.
Ezen a blogon szeretnék veletek megosztani jó pár receptet is, amiért érdemes volt kinyitni a frigót vagy belobbantani a tűzhelyet - természetesen fényképekkel illusztrálva.
Hogy lesz e "before-after" vizuális agyzsibbasztás?..... :) naná! Máskülönben, hogy bizonyíthatnám  írásaimat?! De nyugi, nem vagyok exhibicionista, mint némelyik amcsi fitness blogger.


Jelenlegi paraméterek:
68 kg
168 cm
32 év
Hízásra hajlamosság főként belső combokon, has, csípő és kar (a szokásos).


Izomzat: vádlim az nincs, széles válak és csak képekről ismerem a homokóra testalkatot... no curve at all baby :)


Előélet: 1 év paleolit diéta tisztán, közben 3 hónap TRX, hogy visszakapjam a régi teljesítőképességemet + 3 hónap edzőtermi gyúrás. Most április óta futás, biciklizés és görkorizás... úgy heti 4 alkalom.

Az egyetlen napi rutin, amit eddig sose adtam föl, az a 15-20 perc gugolás és hasazás lefekvés előtt.


Étkezés: változatos... szoktam csalni néha, de igyekszem a helyes úton maradni. Napi rutinszerűen fogyasztok multivitamint, bioflavonoidokat és zöld teát valamint sok-sok folyadékot.

Egy biztos: ne gondolja senki, hogy lesz lazsálás csak mert hétköznap 8 órát melózok és a bejárás 1 órát vesz el a napomból. Itt maximum, akkor lesz csak egy nap sportmentes, ha beteg, kialvadtlan leszek vagy lesérülök.
Ismerjük meg határainkat, ha már belekezdtünk az egészbe és ne balf***kodjunk!

Hónapirend a következő 3 hónapra:
  1. Ez a hónap  a futás hevében fog telni. A km számlálásban a Google maps és a Cardio Trainer lesznek a segítségemre. Próbáljátok ki ti is!
    Lesznek mellette hot jóga és biciklis momentumok, de nem hiszem, hogy sokat fognak ehhez az egészhez tenni. Mindenesetre, ha lesz rá időm, írni fogok róla.
  2. Foci... jelenlegi állás szerint heti 2 edzés lesz... ami - valljuk be - kevés. A köztes napokat görkorival a lábamon fogom átvészelni.
  3. Az úszás 30 napja. Igen, újra kétéltű leszek. Azt hiszem ez a hónap lesz a legérdekesebb számomra. Főleg az izomzat átalakulására leszek nagyon kíváncsi.


A következő hónapokban olyan új sportokat szeretnék kipróbálni, mint a tennisz, rúdfitnesz, sőt, előfordulhat az is, hogy belekezdek valamibe, amellyel szemben óriási kételyeim vannak a fogyást és állóképesség javítást illetően… ez pedig a zumba! :D (Nem röhög!)


Kívánom, hogy mindenki legalább annyi örömét lelje életem első blogjában, mint én!

Sok sikert mindenkinek, aki velem tart és mindennemű kommentet előre is köszönök.


Az hajtóerő legyen velünk! :)


Mai termés:

Reggeli
1 alma + 1 banán + fél liter ásványvíz


Tízórai
3 dl zöld tea + 1 banán + fél liter ásványvíz


Ebéd
Csirke Korma zöldség salátával (uborka, paradicsom, kelkáposzta összevágva, szölőmagolajjal nyakonvágva) + ásványvíz
Desszert egy Ricola 12 gyógynövényes cukorka :)


Uzsonna
zöldség saláta + víz


Vacsora
futás előtt 4 karamell puding... a sok zöldségtől enerváltnak éreztem magam és nem hittem volna, hogy 100 métert is megteszek. 16 gramm fehérje és 104 gramm szénhidrát elégséges volt egy hosszabb táv lefutásához.

5.08 km síkfutás 40 perc alatt + félidőben 20 perc gyúrás az óbudai szabadtéri "edző-parkban"... nem tudom mi az igazi neve :)

Elégetett kcal = 404 (Cardio Trainer)


Lelkizés: legutóbb 7 napja voltam úszni 3 napja biciklizés egy indiai lánnyal a csomagtartómon :) gyaloglással kombinálva.
Ma nem eresztettem ki a vadállatot számolva a holnapi kihívással.

Holnapi menü: futás a'la treadmill...Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése